Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

SAHİPSİZ IĞDIR’IM…!! -1

08 Ağustos 2019 - 07:58

SAHİPSİZ IĞDIR’IM…!!  -1

              Geçenlerde sosyal medyada bir yazı yazarak Iğdır’ın sahibi yok! Dedim. Farklı yorumlar geldi.

            Gerçektende Iğdır’ın sahibi yok…!!

Iğdır’ın sahibi olsaydı 5 yıldan beri dile getirdiğimiz “IĞDIR’DA KALPTEN ÖLÜMLER ÇOK OLUYOR ANJİYO ÜNİTESİ KURULSUN” çağrımıza birileri ses verirdi…!! Bakın

        

“Ağrı'da Anjiyo Ünitesinin Montajı Yapıldı

Ünite  Ak parti Milletvekili Ekrem Çelebi'nin verdiği tarihten daha erken bir zamanda kurularak test aşamasına geçti.”

            Peki bizim vekiller ne yaptılar.. Sayın Yaşar Karadağ  ve Sayın Habip Eksik sizler ne yaptınız bu konuda..!!???

      Iğdır  halkının istediği “Anjiyo” ünitesi için sesiniz çıktı mı..!?? Ben sizin yerinizde olsaydım Mecliste açlık grevi yapar Cumhurbaşkanına kadar çıkar Iğdır’a “Anjiyo” ünitesinin kurulmasının hiç olmasa sözünü alırdım.

            İşte Iğdır’da siyasette ki kısır döngü maalesef bu ..Bir kesim kendi adayına oyunu verir diğer kesim kendi adayına..Hiç bir vatandaş düşünmez ki ,hizmet nasıl gelecek.. “Anjiyo” ünitesi nasıl kurulacak ..Hastaların kalp krizinden ölmesi nasıl önlenecek ..! Varsa da yoksa da siyaset buyurun beyler… Siyasi tercihleriniz maalesef “Iğdır’ın geri kalması ,hizmetin gelmemesi demektir…!!”

      Ağrı Milletvekilini kutluyorum..

Erzurum ,Van, Ağrı,Kars yollarında ölmeye devam…işte İki yıl önce yazdığım köşe yazısı..

 

IĞDIR’A ANJİYO ÜNİTESİ KURULMALIDIR

Her gün gelişen büyüyen ve nüfusu artan Iğdır’da hasta sayısı da her geçen gün artıyor.

Özellikle günümüzün hastalığı olan kalp hastalığında büyük artışlar söz konusu.

Iğdır Devlet Hastanemizde çok iyi kalp uzmanı doktorlarımız var. Bunlar sadece muayene yaparak hastalara şifa dağıtmaya çalışıyor. Anjiyo olması gereken hastalara ise hiç bir şey yapamadıklarından Kars, Van, Erzurum hastanelerine sevk ediyorlar. Maalesef bu hastaların çoğu da hayatını yolda kaybediyorlar.

Hâlbuki üç ülkeye sınır olan ve hatta Nahcivan Özerk Cumhuriyetine bile sağlık hizmeti veren Iğdır Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesinin olmaması çok üzücü ve düşündürücü bir olay.

Çevre illere sevk edilen hastalardan yolda giderken vefat haberlerinde çok duyar olduk. Parasızlık ve yoksulluk nedeniyle gidemeyenler ise tam bir trajedi tam bir insanlık ayıbı. Ya da gidip sıra bulamayanlar, yollarda hastanelerde sefalet çekenler…

Nedense Iğdır devlet hastanesine bir türlü anjiyo ünitesi kurulamadı. Doğubayazıt’ın nerdeyse tüm hastalarının sevk olduğu, bölge ülkelerden (Azerbaycan, İran, Nahcivan) hastaların geldiği ve sağlık turizminden bahsedildiği bir dönemde hastanede neden Anjio Ünitesi yok??

Başhekim Nevruz Beyin bu konuda çok çabaladığını duydum ama tek kişilik bir mücadele nereye kadar? Neden diğer yetkililer ve de siyasetçiler olaya el atmıyorlar? Yollarda bu kadar acı kayıplarımızın olması onları hiç mi ilgilendirmiyor?

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ ‘ın Iğdır’ı sevdiğini biliyorum. Iğdır’ı ziyaretinde ‘Ben de Iğdır Milletvekiliyim’ demişti. Şimdi kendisinden Iğdır Devlet Hastanesine acil olarak Anjiyo Ünitesinin kurulması için talimat vermesini bekliyoruz..

Sözün Özü; Iğdırlı kalp krizinden ölmesin, yollarda perişan olmasın istiyoruz.

İnşallah Sayın Vekilimiz, Valimiz, il Başkanımız  ve diğer yetkililer gerekli mücadeleyi yaparlar. ANJİYO ÜNİTESİNİ kurarlar. Bizim gidecek başka bir hastanemiz başka Iğdır’ımız yok.

ANJİYO ÜNİTESİ yok diye kalpten ölmek kaderimiz olmamalı.!!!