Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

MİLLETVEKİLİMİZ VE İŞ AŞ BEKLEYEN İNSANLARIMIZ

02 Ocak 2016 - 11:18

MİLLETVEKİLİMİZ VE İŞ AŞ BEKLEYEN İNSANLARIMIZ

 

       1 Kasım seçimlerinin üzerinden iki ay geçti. Sayın vekilimiz Nurettin Aras geçenlerde 2 günlüğüne Iğdır’a geldi. Vatandaşlarımız büyük ilgi ve sevgi göstererek havaalanında kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılandı.

       Vatandaşların yoğun görüşme talebi karşısında DSİ misafirhanesinde işe aşa muhtaç olan vatandaşları kabul etmeye başladı.

                  Görüşmek için gelen insan o kadar çoktu ki görüşmeler akşamın saat 19.00 a kadar sürdü. Bende hem hoş geldin demek hem de bir kişinin işi için DSİ gittim. İçeri dolu bir giriyor biri çıkıyor sabah saat 9.00’da başlayan görüşmeler saat 16.00 olmasına rağmen hala yoğunlukla devam ediyor. Zar zor içeri girdim ancak “Hoş geldin “deyip çıktım. Derdimi diyemedim çünkü çok dertli insan vardı sorunu olan kişi vardı vekilin dinleyecek zamanı da yoktu. Bari burada yazayım belki sayın vekil okur çare bulur. “Öğrenciyken okuması için destek olduğum teşvik ettiğimi Ahıska Türkü bir genç üniversiteyi Sosyoloji bölümünü bitirdi aylardır iş bulamıyor. Ailesinin durumu iyi değil Anne temizlik işleri yaparak zar zor oğlunu okuttu. Anne şimdi hasta geçinemiyorlar. Hiçbir gelir yok. Bu gencimize iş Kur dan bir iş bulmasını isteyecektim. Maalesef yoğunluktan diyemedim.İnşallah bu yazımı okur bir iş bulur diyeyim..”

          Etrafı gözlemlediğimde İnsanımızın ne kadar işe aşa muhtaç olduğunu gördüm. İş kur vasıtasıyla alınan 2375 kişiye rağmen hala insanlar işsiz ve işe aşa muhtaç..Geçen yıl bu sayı 1200 kişiydi.İçeri giren herkes iş istiyor. Sayın vekilimiz Nurettin Aras’ta herkesi kısa olarak dinliyor danışmanları iki taraftan not alıyor yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Tabi Sn. Nurettin Aras’ın elinde sihirli değnek yok hemen sorunları çözsün. Zamanla taşlar yerine oturacak.

       Gerçekten de sayın vekil uğraşıyor Iğdırlıyı iş aş sahibi yapmak için yine geçenlerde “bir öğrencim İstanbul’dan aradı Acil Tıp Teknisyeni. Bir belediye 112 elamanı alacak yardımcı olmamı istedi. Hemen Nurettin Beyin danışmanını arayıp durumu anlattım. Öğrencimi yönlendirdim. Görüşüp bilgileri verdi. İş sağlam olsun diye Nurettin beye mesaj attırdım. Sağ olsun sayın vekil çağırmış Ankara’ya İstanbul milletvekilleri ile görüştürmüş. Sözün özü yardımcı olmuş inşallah yakında başlayacak. Allah razı olsun Sayın vekilden. Elinden geleni yapıyor.

       Düşünüyorum da şimdiye kadar Iğdırlı nasıl geçiniyordu işlerini nasıl hallediyordu. Demek ki zor şartlarda 13 yıldır çile çekerek yaşamış Iğdırlı..!!İnşalalh bundan sonra dertler sıkıntılar biter…