Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

ESKİ CEZAEVİ YERİNE ORTAOKUL YAPILMALIDIR

16 Mayıs 2020 - 11:26

ESKİ CEZAEVİ YERİNE ORTAOKUL YAPILMALIDIR

              Yıllardan beri cezaevi olarak kullanılan Topçular mahallesinde ki  tarihi cezaevi yeni binasına taşındı.

         Edindiğim bilgiye göre belediye burayı park yapmayı düşünüyormuş. Parkın yapılması güzel olur fakat çok acilen Topçular mahallesinde bir ortaokula ihtiyaç vardır.

         Bence park yerine buraya güzel bir ortaokul yapılmalıdır. Çünkü bölgede bulunan İnönü ortaokulu ihtiyaca cevap vermiyor. Milli Eğitim bakanlığı Türkiye genelinde tam gün eğitime geçiyor. Malesef Iğdır’da bazı okullarımızda öğrenci sayısının  fazlalığından tam gün eğitimi gerçekleştiremiyoruz. Şu anda İnönü Ortaokulunda 1300 çıvarında bir öğrenci bulunuyor sınıf mevcutları 30 ile 40 arası değişiyor. Ve ikili eğitim yapıyor. Öğleden sonra derse giren öğrenciler saat 18.00 den sonra dersten çıkıyorlar.

         Son yıllarda büyük göç alan ,yapılan binalarla nüfusu artan Topçular mahallesine acil bir ortaokulu yapılmalıdır. Bağlar ve Topçular mahallesinde hızla siteler yapılıyor. Bunlar bittiği zaman Ziya Gökalp ve Iğdır ortaokulu da dahil ihtiyaca cevap veremeyecektir.

            Özellikle Kronavirüs salgınından sonra bir sınıfta 40 kişinin bir sırada 3 kişi, 2 kişi oturması mümkün olmayacaktır.

         Bir eğitimci olarak bu konu hakkında yazı yazmak gereği duydum. Hakveyis mahallesi bölgesinde Millet bahçesi yapılıyor.Halkın park bahçe ihtiyacı giderilir.Fakat geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim alması daha önemlidir.

         Sayın valimiz Enver Ünlü beyin bu konuyu değerlendireceğine inanıyorum. Bu konuda herkes gereğini yapmalıdır.Eski cezaevi ortaokul olmalıdır.

         Geleceğimiz olan çocuklarımızın 20-30 kişilik sınıflarda eğitim almaları dileği ile..