Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

MİLLİ RUH BEDENDEN GİTMİŞ!!

30 Ağustos 2019 - 12:40

                                            MİLLİ  RUH BEDENDEN GİTMİŞ!!

                   Bir Milletin yeniden varoluş destanın yazıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı, eğer hüsranla sonuçlansaydı, ne olurdu diye hiç düşündünüz mü?

            Bugün Türk tarihinde önemli yer tutan Iğdır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Maalesef bayramda coşku çok azdı vatandaşta yoktu. Eski coşkulu bayram maalesef yoktu. Yılların gazetecisi ve yazar Eşref Uzundere şunları söyledi:”Iğdırlıların ruhları bedenden ayrılmıştır. Bu bayrama gelmeyen insanların ruhu ölmüştür.”

                Gerçektende öğle Iğdır da insanların ruhu daha doğrusu milli ruhu ölmüştür. Bu milli ruhun ölmesi bence bir toplumunda yavaş yavaş ölmesi demektir. İnsanlarımıza milli ruhu vermemiz gerekir. Bunu başaramazsak yavaş  yok oluruz. Nedense son zamanlarda Iğdır halkı milli bayramlara milli konulara sanki kayıtsız bir şekilde bakıyor. Dini konularda meydanları  dolduruyorlar. Bir Filistin meselesi, Bir Mursinin ölümünü protesto etmek için daha çok kalabalıklar toplanıyor. Bayramlarda ise az.!!Bunu aşmamız lazım..

                Buradan Ak Parti, MHP,CHP,İYİ partiye seslenmek istiyorum. HDP’yi anladık bayramlara katılmıyorlar.!! Ufak bir toplantıda 50 -100 kişi topluyorsunuz neden bu milli bayramlarda üyelerinizi bayrama davet edip mecbur kılıp getirtmediniz. İl başkanları olarak ordaydınız ama üyeleriniz maalesef yoktu.

                Müftülük,Ehlibeyt Alimler Derneği, sizler nerelerdeydiniz  bir gün öncesinden Cuma namazına gelecekleri  bayrama davet edebilirdiniz. Sivil toplum kuruluşları  Ticaret odası, Memur-Sen,Kamu -Sen ,Devlet memurları,okul müdürleri ,müdür yardımcıları  sizler nerelerdeydiniz!!

Sosyal medyada paylaşım yapıp ahkam kesenler sizler nerdeydiniz..!!

                Eskiden emniyet mensupları askerler daha kalabalık katılırdı. Bu sene o da yoktu..!!

          Sayın valimiz Enver Ünlü vatandaşlara çocuklara bayrak dağıtarak vatandaşın biraz coşkulu olmasını sağladıysa da maalesef insanımızın milli ruhu ölmüştür…!! Bilmiyorum Fatiha mı okuyalım ruhlarına yoksa ne yapalım.!!?

            Şu anda Ankara da ki 30 Ağustos Zafer bayramı törenini izliyorum büyük bir coşku kalabalık  ve katılım var..İnşallah seneye daha coşkulu kutlarız.Akşama Resepsiyon var  inanıyorum ki orda daha kalabalık  gurup olacak..Resepsiyon önemli değil önemli olan bayramın Kalabalık olmasıydı…

                Milli Ruhlarını kaybeden 30 Ağustos Zafer bayramına katılmayıp iş yerinde evinde kahve köşelerinde keyif çatanlar unutmayın ki bu zafer bayramı olmasaydı.Şimdi yoktuk… Eğer Kurtuluş Savaşı’nı kazanmasaydık İngilizler, Fransızlar ve Yunanlılar ülkemizi işgal ederdi. Direnmemizi engellemek, maneviyatımızı yıkmak için camilerimizi ahıra, çevirlerdi.  Bu ülke nasıl kuruldu, çocuklarımıza deli saçması sınavlardan önce bunu anlatmalıyız! Hem de hiç zaman kaybetmeden.Yoksa bizi biz yapan değerlerimizi unuturuz…

             Milli ruhlarını yitirip bayramlara katılmayanlar..!!  Hiç kimse kuşku duymasın ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır ki şu gerçeği asla unutmayalım:Mustafa Kemal olmasaydı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olamazdı…