Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

GÖNÜL İNSANI, DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ YÜKSEL BABAL, IĞDIRLI SENİ UNUTUR MU ?

28 Ekim 2016 - 13:58

GÖNÜL İNSANI, DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ YÜKSEL BABAL, IĞDIRLI SENİ UNUTUR MU ?

 

            Her zaman yazmışım Iğdır’a Iğdır’ı seven işin ehli bürokratlar atanır. Ve Iğdır’da görev yaptıkları süre içinde de başarılı olurlar. Başarısız olanlarda var Ama hassas noktalara gelenler hep başarılı olmuşlar ve terfi ederek en iyi yerlere atanmışlardır. Giderken de Iğdır sevdalısı olarak gitmişlerdir. Gönüllerinde hep Iğdır olmuştur. Tayinleri çıktığı için üzülenlerde olmuştur. İşte onlardan biride Sayın emniyet Müdürümüz Yüksel Babal olmuştur.

        Haksızlığa uğrayanlarda var…Tıpkı Yüksel Babal gibi.. Yüksel bey gecesini gündüzüne katarak Iğdır’ın huzuru için çalışmıştır..Bütün Fetöcülerin oyununa rağmen (şu anda çoğu tutuklu) huzuru sağlamıştır.

           

            Osmanlı İmparatorluğu'nu kuran Osman Bey'e ünlü İslam âlimi, Şeyh Edeb Âli öğüdünde şunları der.” Oğul, insanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler.” Ve unutulup giderler …. Tıpkı Iğdır’a  bir hışımla gelip ,bir hışımla gidenler ve sözlerinde durmayıp unutulanlar gibi…..

                   Fakat unutulmayacak yüreği sözü bir olan Iğdır’a atandığı günden beri başarılı çalışmaları ile her zaman göz dolduran gönüllerde yaşayacak ,Iğdır’da yaşayan Türk Kürt vatandaşları kucaklayan devletin gülen yüzü ,bir emniyet Müdürümüz daha olmuştur.Nasıl Yusuf  Çalkavur,Mustafa Aydın ve vb. müdürümüz unutulmamıştır yüreğimizde yer etmişse Yüksel Babal , müdürümüzde yüreğimizde yer ederek aramızdan ayrılıyor.

        Başarısından dolayı Iğdır’dan tayini merkeze çıkan Sayın Müdürümüz Yüksel Babal’a  yeni görevinde başarılar diliyoruz. İnşallah yakın zamanda layık olduğu güzel bir görevde görürüz.Ankara’ya gitmesi beklide ailesi acısından iyi olmuştur. Çünkü 3 yıl boyunca kullandığı yıllık izin 10 günü geçmez. Çünkü gidince yüreği ve aklı da  Iğdır’da kalırdı. Günde 3 saat uykuyla çalışırdı.Vali yolu başta olmak üzere bütün Iğdır ondan sorulurdu.Herkesin ağabeyisi,kardeşi babası olmuştu..Engeliller, çocuklar garibanların umuduydu.

            Görev süresince her zaman devletine milletine bayrağına bağlı olarak hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit bir şekilde  yaklaşarak çalıştı. Iğdır’ın en zor günlerinde sorumluluğunu bilerek yapmaya çalıştı. Polise taş atan çocuklara şefkatle yaklaşarak onları kazanmaya  çalıştı aileleri ile görüştü.Devletin güçlü olduğunu her kesime hissettirdi.Halkla bütünleşti.Basın mensuplarına gereken değeri vererek Iğdır için neler yapılabilir tartıştı… Iğdır'ın huzuru için verdiği mücadeleyi iyi bilenlerdeniz ..Soğukkanlı tavrı olaylara bakış tarzı tecrübesi ile Iğdır'ı büyük sıkıntılardan kurtarmıştır.Olaylar olmadan olayları önlemiştir.

        15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı Sayın valimiz Ahmet Turgay Alpman ile dik durmuş halkı valiliğin önünde toplamış bir kahramanlık göstermiştir.

               Sayın Müdürüm sizi fazla anlatmaya gerek yok bence Iğdırlı sizi iyi tanıyor. Unutmayın sizinde Iğdır tarihinde yeriniz olacaktır…Çok şanslısınız “UNUTMAYAN UNUTULMAYANLAR “kısmında yer aldınız. Bura da sevgi ile özlemle anılacaksınız…

Burada kimler mi var diye merak ediyorsanız birkaç tanesinin adını yazayım..Vali Şemsettin Uzun , Mustafa Tamer,Paşa Abdulkadir Eryılmaz,paşa Musa Avsever, Levent Çolak,Ahmet Can Çevik , Ümit Dündar Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ,Mustafa Aydın,Vali yardımcısı Mithat Gözen,Şenol Kaya vb.gibi Iğdır’ı karşılıksız sevenler….

Bu listenin içine girmek kolayda değil ama siz dik duruşunuzla başarınızla samimiyetinizle dostluğunuzla bunu başardınız.

                   Yolunuz açık başarınız daim olsun. GÖNÜL İNSANI, DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ…hani bir şarkı var ya



 Bu Kalp Seni Unutur Mu?



 Yıllar geçsede üstünden 

Bu kalp seni unutur mu? 

Kader gelip istemeden 

Bu kalp seni unutur mu? 



Bir hasretlik yüzün vardı 

İçinde bir hüzün vardı 

Söyleyecek sözün vardı 



İşte Iğdır’da 7’den 70’e yaşayanlar seni unutmayacaktır…