Oğuz UÇAR (SON NOKTA)

Oğuz UÇAR (SON NOKTA)

oguzucar1@gmail.com

BUNLAR UNUTULUR MU?

03 Haziran 2020 - 10:31

BUNLAR UNUTULUR MU?

 

Haydi bakalım gözümüz aydın!



Soğuk kış aylarının ardından, evimize hapis olduğumuz bahar ayları bitti.

Haziran ile birlikte yaz mevsimine giriyoruz. Bu ay ile birlikte TBMM başta olmak üzere, bir çok kurum ve kuruluşta yeniden mesai başlıyor.

 

Dünya’yı sarsan COVİD-19 salgını yüzünden 15.Mart tarihinden bu yana evlerimize hapis olmuştuk. Askerlerin çarşıya izinli çıkmaları gibi, sokağa da öyle adım atıyorduk. Bu süreç bir çoğumuzun psikolojisini bozdu. Bir çok evde karı koca kavgaları arttı. Birbirlerini yanlış anlamaların artığı bir ortamda boşanmalar da arttı.



Normal zamanlardaki yaşamımızı neredeyse unuttuk ve sokaklarda yürümeyi özledik...

 

***



Bu süreç tüm dünyada olduğu gibi bizde de, ekonomiyi durma noktasına getirdi.



Dünyanın hiç bir ülkesi buna sonsuz ve sınırsız olarak dayanamayacağı gibi biz de dayanamazdık. Sağlık çalışanlarının özverili çalışması sonucu salgının kontrol altına alınmaya başladığını görmekten çok mutlu olduk. Haziran ayı ile birlikte hayatımızdaki tempo yine artmaya başlayacak.



Ama hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!



Bizler, Avrupalıların aksine birbirimize sarılarak sevgimizi göstermeyi seven bir milletiz!

Ancak, içimizden ne kadar da böyle davranmak istesek de bu alışkanlıklarımızdan vazgeçme zamanı çoktan geldik.



Bundan sonra“Kontrollu bir hayat”dönemi başlıyor.



Eskisi gibi birbirimize sarılarak sevgimizi gösteremesek de, gözlerimiz ve sözlerimiz ile bunu ifade edeceğiz. İçimize düşen o virüs korkusu yüzünden daha kontrollü olacağız.



***



Şimdi gelelim evlerimize kapandığımız güne...

Takvim yaprakları 15 Mart’ı gösterirken evlerimize hapis olmuştuk.



O günden itibaren unutamayacağımız olaylar yaşadık.



Bir gün geriye dönüp baktığımızda;Okullardaki eğitimin iptal edilerek uzaktan eğitim şeklinde yapıldığını, camilerin ibadete kapatıldığını, belediyelerin başlattığı yardım kampanyası hesaplarının hükümet tarafından engellendiğini, önce ücretsiz dağıtılacağı söylenen maskelerin kısa bir süre sonra para ile satılmaya başlandığını hiç bir zaman unutmayacağız. Hele hele bayram süresince sokağa çıkma yasağında ücretsiz olan köprü (Osmangazi hariç) ve otoyollardan geçemediğimiz için üzüldüğümüzü unutmayacağız!

 

Peki bu dönemde unutmayacak olduğumuz olaylar sadece bunlar mı?



Değil elbette...



Salgının ilk çıktığı günden itibaren canlarını hiçe sayarak, çoluk çocuklarından ayrı bir şekilde halkın sağlığını korumaya çalışan Sağlık Çalışanlarını ve bu süreçteCovid-19 virüsünü kaparak hayatını kaybeden Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu nasıl unutabiliriz?



Buna karşılık; Sağlık Çalışanlarımızı başarılarından dolayı akşamları evlerimizin balkonlarında ayakta alkışladığımızı ama bizi yönetenlerin onlara verdikleri “Ek Ödeme”sözünü yerine getirmediklerini hiç unutabilir miyiz?



***



MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin sözleri üzerine ortalık hareketlendi. Durup dururken “Erken seçim” tartışmaları başladı.  Bu sözlerin hemen ardından, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan AKP Genel Başkanı Erdoğanda partililerine sahaya inmelerini ve vatandaşla kucaklaşmalarını isteyince, muhalefet de“Baskın seçim” olabilir düşüncesine girdi.



Bizi yönetenler verdikleri sözleri unutabiliyor! Onun için hatırlatmak istiyorum;

Sahaya inecek AKP’lileri zor günler bekliyor. Daha önceki seçimlerden önceverilen ve yerine getirilmeyen sözlerin muhatabı olacaklar!



Öğretmen, Polis, Sağlık Personeli ile Diyanet çalışanlarına 3600 Ek Gösterge sözü verilmişti unutuldu...



2000’den sonra emekli olanlar için “İntibak Yasası” çıkarılarak maaşlarında yeni düzenleme sözü verilmişti, yapılmadı.



31 Mart Yerel Seçimlerinde; “Aldananların aldatmasından bıktık” diyerek iktidara karşı tavrını koyan halkımızı bu defa ikna etmek çok zor görünüyor.

 

Çünkü halkımız artık hiç bir şeyi unutmuyor!