MEHMET GIYAS AZERİTÜRK

MEHMET GIYAS AZERİTÜRK

azeriturk@gmail.com

Er isen meydana çık…

10 Ağustos 2016 - 15:11

Er isen meydana çık…

Ahmet Cevad sadece Azerbaycan’ın değil, ezilen tüm mazlumların istiklal şairidir.

Biz dizesinde diyor ki, ”Soranlara anlatayım ben bu yurdun nesiyim. Ben Ezilen bir ülkenin hak bağıran sesiyim.” Bu dizelerden ezilen her halk kendine pay çıkarabilir.

Yurtseverliğin , Milliyetçiliğin esası da bu değil midir? Hangi Yurtsever “Vatan ve Millet” adına hak bağıran ses olmak istemez ki?

Hak diye bağırmak, çığlık atmak.  İnsanın  kendisinin bile duymakta güçlük çektiği bir sesle olmaz. Öyle olursa “ses” çığlık olmaz. Olsa olsa fısıltı olur.

15 Temmuz sonrası yaşanan kaotik ortam, ne yazık ki bugüne kadar “hak bağıran” sesleri kısmak isteyenlerce fırsat olarak görülmekte ve  yurtseverlerle , yurdu ateşe verenler yan yana getirilmek istenmektedir.

Elbette ki Adalet yerini bulacaktır bundan şüphe edilmemesi gerekir.

Esas olan bu güne kadar “ bu yurdun hak diye bağıran sesi” diye gördüğümüz insanlara destek olmak, haklılığına inanmak, O’nun sesine olabildiğince yüksek perdeden ses vermektir.

15 Temmuz Darbecilerinin, bir amacı da kuşkusuz, toplumda kargaşa yaratmak, güven ortamını bozmak, Emperyalizme karşı önde, öncül olan sesleri kısmaktır. 

Umuyor, ve inanıyorum ki, Devletin tüm kadroları dahil, bizler bu oyuna gelmeyeceğiz.

Prof. Dr. Aygün ATTAR  Emperyalizme karşı bu milletin hak bağıran seslerinden biridir. Geçmiş çalışmaları, eylem ve söylemleri toplum tarafından bilinmekte izlenmektedir.

Kendisi Azerbaycan doğumlu, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Türkiye’ye karşı “iddia” edilen Ermeni tezleri konusunda uzman bir akademisyendir. Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin “ortak “ yetiştirdiği, “bir millet iki devlet” anlayışının numunesidir. Kendisi hakkında yapılan Adli ve idari soruşturma devam etmektedir. İnanıyoruz ki, adil yargılama sonucunda aklanacaktır.

Asıl üzerinde durulması gereken, Türkiye’deki bazı çevrelerin, özellikle kendisini “Azerbaycan diasporası” görenlerin bu konu karşısında ki tutumudur. Diaspora toplantılarında ön sıralarında oturanlar, boyunlarına madalya takılanlar, biraz oturup düşünmelidirler.  Azerbaycan diasporasının görevi sadece bazı belediyelerce yapılmış eski parkların üzerine “hocalı” yazdırmaktan geçmez.

Öncelikle Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin temeli olan ortak değerlere , sahip çıkmaktan geçer.

Sayın Attar da bu ortak değerlerden biridir. Diaspora faaliyetleri  çığlıklara “fısıltı” ile cevap vermekle geçiştirilemez. Diaspora ; Aidiyet duyduğu değerleri yüksek sesle savunur,destek olur. Sel çekildiğinde, deredeki insana el uzatmak kolaydır. Selden insan kurtarmak isteyenler, suyun çekilmesini beklemeden el uzatmalıdırlar.

Ahmed Cevad ile başladığımız, sözü yine O’nunla bitirelim.

Er isen meydana çık gel kömek et gardaşına,

Ya da git evde otur, hem “kara “* çal başına.

 

*kara bizim eklememizdir.